/ Start / Sustainability / Heinz Lohmann Foundation

Responsibilities for the society

With the Heinz Lohmann Foundation, the PHW Group honors one of its founders and takes on social responsibility. By focusing on nutrition, it promotes education and social discussion.

Support of sustainable projects

The PHW Group also assumes social responsibility through the Heinz Lohmann Foundation. Since 1997, this non-profit-making foundation has concentrated on questions regarding the future of nutrition and eating habits and sees itself as forging a link between science, agriculture and the consumer.

An essential part of the work is the promotion of scientific research at universities and institutes. The foundation supports undergraduate and graduate students who are scientifically active in topics related to the purpose of the foundation and supports sustainable projects that deal with nutrition issues - for example, better meals at schools.

Tätigkeitsbericht der Heinz-Lohmann-Stiftung

Geförderte Projekte und Arbeiten

2017 Antonia Böckler: Masterarbeit für ein multimediales „KinderkochbuchProjekt“

 

Für Transparenz in der Lebensmittelproduktion

Die Stiftung veranlasst regelmäßig Verbraucherumfragen zum Ernährungswissen und gibt Studien in Auftrag. Von ihr initiierte Ernährungssymposien bieten eine Kommunikationsplattform zum Austausch über aktuelle und zukünftige Fragen der Ernährungswissenschaft und -praxis.

Informationen zu Umfragen und Studienergebnissen:
2010 Zwischen allen Stühlen? – Wie wird die deutsche Ernährungswirtschaft in der Gesellschaft wahrgenommen.